Wil je lekkerder in je vel zitten? Wil je beter voor jezelf opkomen? Maar heb je last van angst, terugkerende lichamelijke klachten, gevoelens van stress of depressie? Haptotherapie leert je weer evenwicht in je leven te brengen. Bijvoorbeeld als je kampt met problemen in je leven, werk of relatie kan haptotherapie goed doen.
Wij neigen ernaar door de drukte van het dagelijkse leven, soms voorbij te gaan aan wat ons lichaam vertelt dat er aan de hand is. Door te veel in je denken te zitten, herken je niet meer de signalen van je lichaam en dan komen we met onszelf in de knoop. Soms ervaar je blokkades in jezelf waardoor je niet kan doen wat je wel graag zou willen. Anders dan bij een psycholoog, waar je veel praat, kijken wij bij de haptotherapie even wat verder. Hoe het ook anders kan, gaan we samen ontdekken.

HAPTOTHERAPIE

Haptotherapie is een methode die je helpt om de gevoelens en de signalen van je lichaam te herkennen en het leert je om er wat mee te doen. Het maakt aan den lijve voelbaar hoe vrij of onvrij je beweegt in je relatie met jezelf en de ander en waar dat mee te maken heeft. Je krijgt helderheid over jezelf en welke gevoelens aan je klacht ten grondslag liggen. Problemen worden draaglijker of verdwijnen als jij trouw blijft aan wie je bent. Dan ben je beter in staat keuzes te maken die voor jou goed zijn en die in overeenstemming zijn met het leven dat je wilt leiden. Er ontstaat ruimte voor veranderingen en het helpt je om beter voor jezelf op te komen, duidelijker te communiceren, rust in je zelf te ervaren, plezier te hebben met anderen en trouw te zijn aan jezelf.

BEGELEIDING

Tijdens de haptotherapie sessies wordt er gebruik gemaakt van gesprekken, ervaringsgerichte oefeningen en haptonomische aanraking. Ik begeleid je te leren luisteren naar je gevoelens die er op dit moment zijn en de manier waarop deze een rol spelen in je dagelijkse leven. Door mijn luisterend oor, betrokkenheid en invoelbaarheid krijg je de ruimte om te ervaren wat er binnenin jou speelt in een respectvolle en veilige omgeving. Zo kun je ontdekken wat voor jou goed doet en waardoor je in beweging komt. Wat je ervaart in de sessies neem je mee in je dagelijks leven. Lukt het je om dingen uit te proberen en daaraan gevolg te geven, dan kom je meer in balans.

HAPTONOMIE

Haptotherapie geeft je inzicht in wat jou innerlijk beweegt. Het is een therapievorm, die gebaseerd is op de leer van de Haptonomie. Het betekent contact maken (tast) om gezond te maken, te helen en te bevestigen. Ook de inzichten vanuit de ontwikkelingspsychologie van o.a. Bowlby, Erickson en Nagy worden hierin meegenomen. Haptonomie gaat over de relatie tussen jezelf en de ander; over “geraakt” en “bewogen" worden. Om uiteindelijk te ontdekken wie je bent en keuzes te maken die bij jou passen.