Wie ben ik?

Mijn naam is Erica Hiddes en ik heb mijn haptotherapie praktijk in Wageningen. Mijn hart ligt bij het begeleiden van mensen om van daaruit de ander te ontmoeten. En vanuit betrokkenheid en aandacht je op weg helpen. Samen kunnen we kijken naar de vraag of probleem waarvoor je komt.

Haptotherapie kan al na een paar sessies iets teweegbrengen. Je kunt dan op een andere manier naar je probleem kijken en mee aan de gang te gaan.
Graag wil ik op een respectvolle en liefdevolle manier een luisterend oor voor je zijn en je op weg helpen.

Werk

Ik heb een lange periode in de Gezondheidsvoorlichting en Communicatie gewerkt. Maar ik wilde graag  het roer omgooien. De behoefte aan verdieping is er altijd geweest. In 2013 ben ik gestart met de opleiding tot Haptotherapeut.  Ik heb het succesvol afgerond bij het Instituut voor Toegepaste Haptonomie te Nijmegen.

Mijn ontwikkelingsweg

Mijn ontwikkelingsweg heeft mij gebracht tot waar ik nu sta. De interesse in zingeving- en levensvraagstukken heeft een bijzondere wending gekregen, nadat ik als weduwe mijn twee kleine kinderen alleen heb opgevoed (twintig jaar geleden). Het heeft mij gevormd en gesterkt in wie ik nu ben. Haptonomie heeft iets bijzonders in mij heeft losgemaakt. Het heeft mij dichter bij mijzelf gebracht en meer bewust gemaakt van de keuzes die ik elke dag weer opnieuw mag maken. Mijn deskundigheid en mijn levenservaring komen zo bij elkaar.

Haptotherapeut en Beroepsvereniging

Ik ben bevoegd Haptotherapeut en geregistreerd bij de beroepsvereniging NFG (Nederlandse Federatie Gezondheidszorg). Ook ben ik aangesloten bij de koepelorganisatie RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementair Zorg). Deze beide beroepsverenigingen waarborgen een professionele houding van alle therapeuten.  Ook waarborgt deze beroepsverenigingen het recht op vergoeding bij bijna alle zorgverzekeraars via je aanvullende zorgverzekering.
Bovendien hanteer ik een privacybeleid en daarnaast worden de richtlijnen voor de meldcode huiselijk geweld toegepast. Verder ben ik aangesloten bij de Wkkgz.

Verder houd ik mijn vakkennis bij door lidmaatschap van verschillende intervisiegroepen. En ik volg geregeld nascholingen met betrekking tot Haptonomie en Haptotherapie.

Contact

Wil je meer informatie of heb je nog een vraag, neem dan gerust contact met op via het contactformulier.
Je ben van harte welkom!

Neem contact met mij op

 

Erica Hiddes