Wie ben ik?

Mijn naam is Erica Hiddes en ik heb mijn haptotherapie praktijk in Wageningen. Mijn hart ligt bij het begeleiden van mensen om van daaruit de ander te ontmoeten. En vanuit betrokkenheid de cliënt op weg helpen.

"Voelen van wat er is"

Als Haptotherapeut gebruik ik mijn eigen voelend vermogen en breng de cliënt via een aanrakende benadering - weer- in contact met gevoelens en gedachtes die aandacht vragen. De cliënt kan leren naar de signalen van zijn lichaam te luisteren en ze serieus te nemen. Zo ontstaat er meer ruimte om steeds meer zichzelf worden en durven zijn, en open in de wereld te staan.

Haptotherapie kan al na een paar sessies iets teweegbrengen. Je kunt dan op een andere manier naar je probleem kijken en ermee aan de gang te gaan.
Graag wil ik op een respectvolle en liefdevolle manier een luisterend oor voor je zijn.
Als ik mensen na afloop van de therapie vraag wat hen het meest heeft geholpen, dan hoor ik vrijwel altijd dat het de momenten waren in ervaringsgerichte oefeningen die voor verandering hebben gezorgd. Momenten waarbij voelbaar werd wat er van binnen in je lichaam gebeurd. Dat gevoel leren herkennen, wat het voor je betekent en er naar gaan handelen in doen en laten, brengt ontroerende momenten teweeg.

Werk

Ik heb een lange periode in de Gezondheidsvoorlichting en Communicatie gewerkt. Maar ik wilde graag het roer omgooien. De behoefte aan verdieping is er altijd geweest. In 2013 ben ik gestart met de 4-jarige opleiding tot Haptotherapeut.  Ik heb het succesvol afgerond bij het Instituut voor Toegepaste Haptonomie te Nijmegen. Gevoelens, relaties, verbinding, aanraking en geraakt worden, kortom, menselijk contact, zijn onderwerpen die me blijven fascineren. Zowel in mijn werk als in mijn dagelijks leven.

Mijn ontwikkelingsweg

Mijn ontwikkelingsweg heeft mij gebracht tot waar ik nu sta. De interesse in zingeving- en levensvraagstukken heeft een bijzondere wending gekregen, nadat ik als weduwe mijn twee kleine kinderen alleen heb opgevoed (twintig jaar geleden). Het heeft mij gevormd en gesterkt in wie ik nu ben. Haptonomie heeft iets bijzonders in mij heeft losgemaakt. Het heeft mij dichter bij mijzelf gebracht en meer bewust gemaakt van de keuzes die ik elke dag weer opnieuw mag maken. Mijn deskundigheid en mijn levenservaring komen zo bij elkaar.

Haptotherapeut en Beroepsvereniging

Ik ben bevoegd Haptotherapeut en geregistreerd bij de beroepsvereniging NFG (Nederlandse Federatie Gezondheidszorg). Ook ben ik aangesloten bij de koepelorganisatie RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementair Zorg). Deze beide beroepsverenigingen waarborgen een professionele houding van alle therapeuten.  Ook waarborgt deze beroepsverenigingen het recht op vergoeding bij bijna alle zorgverzekeraars via je aanvullende zorgverzekering. Zie Zorgwijzer site.
Bovendien hanteer ik een privacybeleid en daarnaast worden de richtlijnen voor de meldcode huiselijk geweld toegepast. Verder ben ik aangesloten bij de Wkkgz.

Verder houd ik mijn vakkennis bij door lidmaatschap van verschillende intervisiegroepen. En ik volg geregeld nascholingen met betrekking tot Haptonomie en Haptotherapie.

Contact

Wil je meer informatie of heb je nog een vraag, neem dan gerust contact met op via het contactformulier.
Je ben van harte welkom!

Neem contact met mij op

 

Erica Hiddes