Praktisch

Spreekt mijn werkwijze jou aan om samen met mij aan de slag te gaan om je leven verdieping te geven? Neem dan contact met mij op om samen te kijken wat je wensen zijn en welke mogelijkheden er zijn. Een sessie haptotherapie duurt ongeveer een uur. Het is mogelijk om vrijblijvend een keer kennis te komen maken. Je hebt dan de gelegenheid om vragen te stellen en te voelen of er een klik is. Voor dat vrijblijvende gesprek trek ik een half uur uit en dit zal uiteraard niet in rekening worden gebracht. Je bent van harte welkom!

VERWIJZING & VERGOEDING

Een behandeling haptotherapie bij Praktijk voor Haptotherapie Hiddes valt onder de aanvullende verzekering (onder de rubriek alternatieve geneeswijzen of alternatieve beweegzorg). Het is afhankelijk van je zorgverzekeraar hoeveel je vergoed krijgt. Omdat ik ben aangesloten bij de NFG Beroepsvereniging en tevens ben aangesloten bij de koepelorganisatie RBCZ, heb je recht op vergoeding bij bijna alle zorgverzekeraars via je aanvullende zorgverzekering. Raadpleeg je zorgverzekering hiervoor of open hier de lijst met de vergoeding per verzekering voor 2019. Indien je vergoeding krijgt, heeft dit geen gevolgen voor je verplichte eigen risico.

OPENINGSTIJDEN

Het is mogelijk om afspraken te maken op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag. Indien wenselijk is het mogelijk om een afspraak  in de avonduren te maken. Voor informatie of overleg ben ik via de mail of telefonisch bereikbaar. Mocht er niet opgenomen worden dan kun je mijn voicemail  inspreken. Ik zal dan zo spoedig mogelijk binnen 24 uur contact met je opnemen.

TARIEVEN

De kosten voor individuele begeleiding zijn € 80,00 per consult.
Voor studenten hanteer ik een aangepast tarief van   € 60,00.

AANVULLEND VERZEKERD

Als je aanvullend verzekerd bent, kun je in de meeste gevallen Haptotherapie gedeeltelijk vergoed krijgen. Raadpleeg je zorgverzekering hierover.

Bij mij kun je je aanmelden voor haptotherapie zonder verwijzing van de huisarts. Voor iedere sessie ontvang je een factuur en wordt per mail toegestuurd. Gemaakte afspraken kunnen zonder kosten 24 uur van tevoren worden afgezegd. In alle andere gevallen breng ik de gereserveerde tijd in rekening. Het zou fijn zijn als je binnen 14 dagen het bedrag hebt overgemaakt. Mocht er sprake zijn van overmacht ten aanzien van de betaling, dan vraag ik je vriendelijk dat met mij te bespreken.

BEREIKBAARHEID

De praktijk is gevestigd in Wageningen en ligt in een rustige woonwijk, even buiten de stadskern van Wageningen. Het heeft voldoende parkeergelegenheid en met het openbaar vervoer is de praktijk goed bereikbaar.
Buslijn 88 heeft een halte op de Haagsteeg en dan is het nog ca. 5 minuten lopen.

PRIVACY

Uiteraard zijn vertrouwelijkheid en geheimhouding kenmerken van mijn cliëntrelaties. In mijn praktijk hanteer ik de Beroepscode voor Haptotherapeuten. Ik hanteer een privacy beleid. Hier kun je lezen wat dit privacy beleid precies inhoudt binnen Praktijk voor Haptotherapie Hiddes.

OVERLEG

Haptotherapie kan in veel gevallen als een op zichzelf staande therapie gegeven worden. Maar soms kan het ook goed samengaan met andere vormen van hulpverlening en kan het een waardevolle aanvulling zijn. Overleg met de betrokken behandelaar kan dan van belang zijn voor een goede afstemming. Dit gebeurt alleen met jouw toestemming.

Mocht ik de indruk hebben dat je vraag beter past bij de mogelijkheden van een collega, dan zal ik dat bespreken en je eventueel verwijzen.

BEROEPSVERENIGINGEN:

Ik ben aangesloten als Registerlid bij de NFG-beroepsvereniging (Nederlandse Federatie Gezondheidszorg, Vakgroep VPMW). De richtlijnen van de beroepsvereniging NFG en de bovenstaande praktische afspraken, in combinatie met mijn vakkundigheid, vormen de basis voor een succesvolle behandeling.
Verder ben ik aangesloten als Registertherapeut bij de koepelorganisatie RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg). RBCZ is een kwaliteitskeurmerk om de client te informeren waar hij/zij integer, verantwoord en veilig behandeld wordt.

CONTACT:

Spreekt mijn werkwijze jou aan, neem dan gerust contact met mij op om te informeren naar de mogelijkheden via het contactformulier.

Je informatie en je e-mailadres worden door mij alleen gebruikt. Je gaat hiermee akkoord met het gebruik van je persoonsgegevens om contact met je op te nemen.

Praktijk voor Haptotherapie Hiddes
Erica Hiddes
Tel. 06-21282085

AGB-code therapeut: 90107335
AGB-code praktijk: 90066516
KvK nummer: 71281673

 

 

 

 

Voor meer informatie
Beroepsvereniging:

www.de-nfg.nl