Ieder mens maakt vroeg of laat in zijn leven ingrijpende verliezen mee. Het is een gegeven in ons leven. Het sterven van een geliefde, maar ook een scheiding, verlies van werk, contact met ouder of kind, gezondheid of vriendschap kunnen grote impact op je leven hebben en doet meer met je dan je denkt.

Haptotherapie biedt je ondersteuning tijdens dit proces.  Het verwoorden van pijn, verdriet, angst is de eerste stap op weg naar herstel. Bij het verwerken krijg je weer grip op je leven en kun je je verbinden of weer verbonden voelen. Door deze zoektocht komen er steeds nieuwe inzichten bij die wezenlijk zijn. Je raakt de pijn en dus ook het spanningsgevoel kwijt door je emoties toe te laten, te ervaren wat het verlies werkelijk betekent en daarmee jezelf serieus te nemen.

Het is emotioneel hard werken om verlies te verwerken en daarbij kun je wel een steuntje in de rug gebruiken. Oprechte aandacht en belangstelling kunnen troostend zijn. Een gesprek, omhelzing, aanraking of gebaar biedt voelbare troost. Het kan helpen om je weer verbonden te voelen in contact met de ander en met het leven. Het geeft nieuwe hoop op herstel en van nieuwe mogelijkheden die het beste bij je passen. Ik help je graag bij het hervinden van je balans en hoop.