Erica Hiddes

Mijn naam is Erica Hiddes en mijn hart ligt bij het begeleiden van mensen. Om vanuit betrokkenheid en aandacht de ander te ontmoeten. Haptotherapie kan al na een paar sessies iets teweegbrengen. Je kunt op een andere manier naar je hulpvraag gaan kijken.
Graag wil ik op een respectvolle en liefdevolle manier een luisterend oor voor je zijn en je op weg helpen naar wie jij bent en graag zou willen worden.

WERK

Na een lange periode in de Gezondheidsvoorlichting en Communicatie werkzaam geweest te zijn, heb ik het roer omgegooid en is mijn wens in vervulling gegaan. De behoefte aan verdieping is er altijd geweest en wilde vooral concreter en meer resultaatgericht mensen begeleiden. In 2013 ben ik gestart met de opleiding tot Haptotherapeut, die ik succesvol heb afgerond bij het Instituut voor Haptonomie te Nijmegen.

MIJN ONTWIKKELINGSWEG

Mijn ontwikkelingsweg heeft mij gebracht tot waar ik nu sta. De interesse die ik al vele jaren heb in zingeving- en levensvraagstukken heeft een bijzondere wending gekregen, nadat ik als weduwe mijn twee kleine kinderen alleen heb opgevoed, twintig jaar geleden. Het heeft mij gevormd en gesterkt in wie ik nu ben, doordat de Haptonomie iets bijzonders in mij heeft losgemaakt. En het heeft mij dichter bij mijzelf gebracht en bewust gemaakt van de keuzes die ik elke dag weer opnieuw mag maken. Mijn deskundigheid als Haptotherapeut en mijn levenservaring komen bij elkaar en ik wil daar graag betekenis aan geven door mensen te begeleiden.

HAPTOTHERAPEUT en BEROEPSVERENIGING

Ik ben bevoegd Haptotherapeut en geregistreerd bij de beroepsvereniging NFG (Nederlandse Federatie Gezondheidszorg) en aangesloten bij de koepelorganisatie RBCZ ( Register Beroepsbeoefenaren Complementair Zorg) . Deze beroepsverenigingen waarborgen een professionele houding van alle therapeuten die daarbij aangesloten zijn.  Je hebt recht op vergoeding bij bijna alle zorgverzekeraars via je aanvullende zorgverzekering.

Verder houd ik mijn vakkennis bij door lidmaatschap van verschillende intervisiegroepen en volg ik geregeld nascholingen met betrekking tot Haptonomie en Haptotherapie.

CONTACT

Wil je meer informatie of heb je nog een vraag, neem gerust contact met op via het contactformulier.
Je ben van harte welkom!

 

Erica Hiddes Haptotherapeut