Welke klachten bij Burn-out en stress?

Wanneer burn-out en stress langdurig aanhoudt kan dit leiden tot lichamelijke en geestelijke uitputting en spreken we van burn-out klachten of overspannenheid. Mogelijk is er bij jou sprake van vermoeidheid, somberheid, verminderde concentratie, besluiteloosheid en gespannenheid. Een burn-out kan ontstaan door te lang dingen alleen te doen vanuit het denken, zonder ook af te stemmen op je gevoel.

Ondersteuning bij Post Covid klachten

Als Haptotherapeut begeleid ik mensen die geconfronteerd worden met de gevolgen van Post Covid. Ik help je om beter met je lichamelijke als emotionele klachten die gerelateerd zijn aan PostCovid om te gaan. Ik richt mij samen met jou op het zoeken naar een balans in belasting en belastbaarheid en wat het emotioneel met je doet. Dat is waar haptotherapie een waardevolle aanvulling kan zijn op het herstelproces bij Post Covid. Het helpt om beter te luisteren naar de signalen van het lichaam, de verbinding met jezelf te herstellen, inzicht te krijgen in belemmerende gedachten, om grenzen te voelen en acceptatie te omarmen.

Wanneer Post Covid klachten langdurig aanhoudt kan dit leiden tot lichamelijke en geestelijke uitputting en beperkingen. Mogelijk is er bij jou sprake van hersenmist, vermoeidheid, verminderde concentratie, besluiteloosheid en gespannenheid. Het is begrijpelijk dat gevoelens van machteloosheid, somberheid en eenzaamheid het herstel kunnen belemmeren.

Mindfulness

Tijdens de sessies leer je hoe je bewust om kan gaan met stress en spanning door mindfulness. Het leert je bewust te worden van de patronen van denken en omgaan met je emoties. Je komt nadrukkelijker ‘aan het stuur te zitten’ en kun je bewuster je fysieke reacties gaan ervaren.

Wat levert  je aandacht voor Mindfulness op?

 • het vergroot je concentratievermogen en focus
 • stressvolle situaties ervaar je als minder stressvol
 • minder piekeren
 • het verbetert je nachtrust
 • het vermindert chronische pijn of klachten
 • je ervaart minder onrust
 • het leven wordt gemakkelijker en voelt rijker
 • accepteren en ontspannen kun je leren

Proces naar herstel

Uiteindelijk staat in jouw proces het ontdekken wat je nodig hebt centraal. Ervaringen die je hebt opgedaan in de sessies worden gekoppeld aan jouw dagelijks leven, jouw manier van dingen beleven. Hierdoor ontstaat verandering in je klachten en ontdek je waar jij van kunt genieten en hoe jij er anders mee om kan gaan op je werk of in je relatie.  En beter passend bij wie jij bent.

Vanuit de haptonomische benadering wil ik samen met jou graag naar je mogelijkheden kijken.

Het stappenplan

De burn-out en stress ondersteuning begint met het scheppen van voorwaarden om fysiek te herstellen en een basis te leggen om je weer energieker te voelen. Als je je vitaler voelt, geeft het ruimte om bewuster gevoelens te herkennen en leer je beter de signalen van stress op te pakken. Als je weet hoe je gehoor geeft aan deze signalen, dan kun je veranderingen aanbrengen. Waardoor je je weer sterker, energieker en flexibeler voelt. Dan ontstaat er meer ruimte om te zijn wie je bent en kun je beter keuzes maken die bij jou passen.

Doel van de therapie bij burn-out klachten:

 • Weer functioneren zoals voor jou passend is
 • Om kunnen gaan met verwachtingen van jezelf en de ander
 • Juiste balans tussen inspanning en ontspanning
 • Juiste keuzes kunnen maken en meer in balans met je emoties
 • Om kunnen gaan met lastige situaties
 • Grenzen herkennen en aandurven geven

Wil je meer leren hoe je van je burn-out klachten en stress af kunt komen?

Ga hier naar het contactformulier 

 

burn-out en stress