Update oktober 2022

Erica heeft mij geholpen bij het bewust worden van patronen en hoe ik deze kan veranderen of anders kan inzetten. Dit doet ze middels een prettige manier van gesprek voeren en vooral door haptonomische oefeningen waarin voelen en ervaren centraal staan en waardoor ik in mijn eigen kracht kom en mag zijn wie ik ben. Waarden die bij me opkomen en passend bij Erica zijn: rust, openheid, oordeel-vrij, mogen zijn en gunnend. 

Joke F, 48 jaar

Op aanraden van de maatschappelijk werkster van mijn werk door een moeilijke tijd tijdens de corona pandemie, ben ik aan haptotherapie bij Erica Hiddes begonnen. Aanvankelijk was ik wat sceptisch aangezien het erg “zweverig” klonk. Echter is niets minder waar en heeft dit me heel erg veel gebracht. Met name het meer zelf leren reguleren van mijn emoties en herkennen wat er gebeurt in moeilijke situaties, heeft mij heel veel geholpen. Eerder heb ik o.a. coaching gehad maar deze therapie lijkt een veel duurzamer effect te hebben. Ik had dit graag al jaren eerder willen leren, maar beter laat dan nooit!

Marjolein N, 41 jaar

Erica heeft me echt geholpen om mezelf na een moeilijke tijd terug te vinden. Ze is enorm betrokken en samen met haar nauwkeurige aanpak wist ze mezelf te begeleiden naar de juiste inzichten en gevoelens.

Paul N, 29 jaar

Na mijn scheiding wilde ik weer open durven staan voor nieuw contact. Ik was het ook kwijt om goed naar mijn eigen gevoel en wensen te luisteren. Gewend om altijd ten dienste van anderen te staan. In de therapie hebben we gewerkt aan het toelaten van mensen en het verbeteren van mijn zelfbeeld. Het heeft mij het juiste inzicht en de zet gegeven om hier anders mee om te gaan. Ook hebben we negatieve ervaringen uit het verleden beter een plek kunnen geven. Het is er nog, maar de pijn hiervan is sterk afgevlakt. Ik ben inmiddels een ander mens en heb ook echt zelfwaardering mogen ervaren waardoor ik open ben gaan staan voor anderen. Haptotherapie is voor mij hiermee een zeer waardevolle investering in mezelf geweest!

Elly M, 40 jaar

Erica is een fijne coach die verbinding maakt, goed luistert, veel ruimte biedt en spiegelt. Met haar hulp heb ik mezelf beter leren kennen en hoe hardnekkige overtuiging en mij van mezelf afdrijven. Ik heb geleerd om meer in verbinding met mijn lichaam te zijn. Ik heb tools gekregen om dicht bij mezelf te blijven en weer meer energie en rust te ervaren.

Brigitte, 30 jaar

Door de gesprekken met Erica heb ik geleerd hoe ik beter op mijn gevoel kan vertrouwen en daardoor milder voor mezelf te zijn. Door de oefeningen die ik van haar geleerd hebt kan ik in de dagelijkse leven mijn automatische piloot uitschakelen en dichterbij mijn gevoel blijven, wat zowel mijn werk als persoonlijke relaties aanzienlijk heeft verbeterd.

Anja, 27 jaar

Ik was uit balans en raakte snel geëmotioneerd over vele zaken. Ik herkende mijzelf niet meer… en was eigenlijk alleen op zoek naar rust en ruimte. Ik had begeleiding nodig van iemand en kon het niet meer alleen hanteren. Erica heeft mij die begeleiding gegeven. Vanaf het eerste telefoongesprek was er een fijne klik, een luisterend oor en erkenning. Tijdens mijn sessies kon ik op zoek zijn naar mijn eigen gevoel, mijn eigen grens, (her)ontdekken en met zachte ogen naar mezelf kijken. Ik was prima in staat emotioneel te zorgen voor een ander, maar niet voor mezelf. Door verschillende werkvormen heb ik geleerd echt te voelen in het hier en nu. Ervaren wat helemaal in verbinding staat met wat ik kan doen, de ander uit te nodigen om een stap naar mij te zetten, mild te zijn voor mezelf en er te mogen zijn zoals ik ben.

Marga van B, 38 jaar

Ik merkte dat ik zowel in privésituaties als situaties op het werk veelal dacht en handelde op basis van aannames en niet vanuit mijn gevoel. Daarnaast merkte ik dat ik in moeilijke situaties snel dicht sloeg en niet goed meer uit mijn woorden kon komen. Erica heeft mij de juiste tools gegeven om beter naar mijn lichaam en gevoel te luisteren en mezelf minder te laten leiden door aannames. Het resultaat is dat ik me een stuk zelfverzekerder voel en mezelf beter kan uiten naar anderen.

Michel van L, 43 jaar

Ik wilde meer voelen in het ‘Nu’ en vandaar uit kunnen handelen. Door de haptotherapie ben ik meer positief in balans gekomen. Het heeft mij zelfinzicht gegeven en wat ik kan doen op dit pad. En hoe “klein” de tool is (om ruimte te nemen voor authenticiteit) met groot effect”.

Christa R, 55 jaar

Terug naar Home Praktijk Voor Haptotherapie Hiddes