Iris ervaringen

Reviews van cliënten: Update April 2024

Ik heb een intense periode van stress ervaren op mijn werk en ik wist niet hoe ik hiermee om moest gaan. Gelukkig heb ik serieus gewerkt aan mijn persoonlijke ontwikkeling, en dat werpt nu zijn vruchten af. Door de haptonomische ervaringsoefeningen en de gesprekken kan ik nu veel beter in contact blijven met mijn eigen gevoelens en wat goed voor mij is en wat rust geeft. 
Ook mijn relatie heeft er baat bij gehad. Mijn partner houdt meer rekening met mij en ik kan nu beter mijn wensen en verwachtingen naar mijn partner uitspreken. Alles wat je me hebt aangereikt, heeft me enorm veel gebracht. Ik beschik nu over praktische tools om het geleerde toe te passen op momenten dat ik weer stress ervaar. Ik ben je ontzettend dankbaar voor je hulp.

Daphne R, 51 jaar

Na vele onderzoeken en op aanraden van mijn huisarts ben ik begonnen met haptotherapie en ben ik bij Erica terechtgekomen. Mijn heftige hartkloppingen beheerste mijn leven maar door de therapie heb ik geleerd te ontspannen en meer in contact te komen met mijn lichaam en gevoel, waardoor de hartkloppingen vrijwel verdwenen zijn. Bovendien heb ik handvatten gekregen om dit in mijn dagelijks leven toe te passen. Ik wil je bedanken voor de hulp die je mij geboden hebt tijdens deze zware periode; jouw ondersteuning heeft echt geholpen en ik heb er veel aan gehad.

Karel B, 65 jaar

Het besef dat ik meer dan mijn gedachten, was een van de cruciale dingen die ik heb geleerd. Het is belangrijk om ook aandacht te besteden aan je lichaam en emoties voor een gezonde balans.

Henry W, 52 jaar

Ik vind Erica een ontzettend lieve en warme persoonlijkheid. Ik voelde me heel erg op mijn gemak bij haar waardoor ik al mijn gevoelens en verdriet kon en durfde te uiten. Dankzij haar voel ik mij beter op mijn werk, maar nog belangrijker is dat ik me weer sterker voel om door te gaan in mijn leven zonder mijn moeder, en weer volledig aanwezig te zijn voor mijn kinderen, man en vader.

Paula B, 42 jaar

Ik ben tot inzichten gekomen waar mijn problemen vandaan komen en heb ervaren om bij mijn gevoel te komen en kan meer mijzelf zijn. Ik heb handvaten gekregen en ben meer bewust van mijn lichamelijk reacties zodat ik beter met mijn gevoelens om kan gaan.
Ik heb Erica ervaren als zeer professioneel en onderbouwend vanuit de haptonomie. Erica is een fijne persoonlijkheid, vriendelijk, doortastend, verklarend en verhelderend.
Heb haptonomie leren kennen als fijne eerste ervaring en heeft mij veel gebracht.

Sonja W, 56 jaar

Erica heeft mij geholpen bij het bewust worden van patronen en hoe ik deze kan veranderen of anders kan inzetten. Dit doet ze middels een prettige manier van gesprek voeren en vooral door haptonomische oefeningen waarin voelen en ervaren centraal staan en waardoor ik in mijn eigen kracht kom en mag zijn wie ik ben. Waarden die bij me opkomen en passend bij Erica zijn: rust, openheid, oordeel-vrij, mogen zijn en gunnend. 

Joke F, 48 jaar

Op aanraden van de maatschappelijk werkster op mijn werk, besloot ik haptotherapie te volgen bij Erica om me door een moeilijke tijd met burn-out klachten heen te helpen. In eerste instantie was ik wat sceptisch, aangezien het erg zweverig klonk. Maar tot mijn verbazing heeft het me ontzettend veel gebracht. Met name het vermogen om mijn emoties beter te reguleren en het herkennen van mijn reacties in lastige situaties, heeft mij enorm veel geholpen. Ik heb eerder coaching gehad, maar deze therapie lijkt een veel blijvender effect te hebben. Ik had gewild dat ik dit jaren eerder had ontdekt, maar beter laat dan nooit!

Marjo N, 41 jaar

Erica heeft me echt geholpen om mezelf na een moeilijke tijd terug te vinden. Ze is enorm betrokken en samen met haar nauwkeurige aanpak wist ze mezelf te begeleiden naar de juiste inzichten en gevoelens.

Paul N, 29 jaar

Na mijn scheiding wilde ik weer open durven staan voor nieuw contact. Ik was het ook kwijt om goed naar mijn eigen gevoel en wensen te luisteren. Gewend om altijd ten dienste van anderen te staan. In de therapie hebben we gewerkt aan het toelaten van mensen en het verbeteren van mijn zelfbeeld. Het heeft mij het juiste inzicht en de zet gegeven om hier anders mee om te gaan. Ook hebben we negatieve ervaringen uit het verleden beter een plek kunnen geven. Het is er nog, maar de pijn hiervan is sterk afgevlakt. Ik ben inmiddels een ander mens en heb ook echt zelfwaardering mogen ervaren waardoor ik open ben gaan staan voor anderen. Haptotherapie is voor mij hiermee een zeer waardevolle investering in mezelf geweest!

Elly M, 40 jaar

Erica is een fijne coach die verbinding maakt, goed luistert, veel ruimte biedt en spiegelt. Met haar hulp heb ik mezelf beter leren kennen en hoe hardnekkige overtuiging en mij van mezelf afdrijven. Ik heb geleerd om meer in verbinding met mijn lichaam te zijn. Ik heb tools gekregen om dicht bij mezelf te blijven en weer meer energie en rust te ervaren.

Brigitte, 30 jaar

Door de gesprekken met Erica heb ik geleerd hoe ik beter op mijn gevoel kan vertrouwen en daardoor milder voor mezelf te zijn. Door de oefeningen die ik van haar geleerd hebt kan ik in de dagelijkse leven mijn automatische piloot uitschakelen en dichterbij mijn gevoel blijven, wat zowel mijn werk als persoonlijke relaties aanzienlijk heeft verbeterd.

Anja, 27 jaar

Ik was uit balans en raakte snel geëmotioneerd over vele zaken. Ik herkende mijzelf niet meer… en was eigenlijk alleen op zoek naar rust en ruimte. Ik had begeleiding nodig van iemand en kon het niet meer alleen hanteren. Erica heeft mij die begeleiding gegeven. Vanaf het eerste telefoongesprek was er een fijne klik, een luisterend oor en erkenning. Tijdens mijn sessies kon ik op zoek zijn naar mijn eigen gevoel, mijn eigen grens, (her)ontdekken en met zachte ogen naar mezelf kijken. Ik was prima in staat emotioneel te zorgen voor een ander, maar niet voor mezelf. Door verschillende werkvormen heb ik geleerd echt te voelen in het hier en nu. Ervaren wat helemaal in verbinding staat met wat ik kan doen, de ander uit te nodigen om een stap naar mij te zetten, mild te zijn voor mezelf en er te mogen zijn zoals ik ben.

Marga van B, 38 jaar

Ik merkte dat ik zowel in privésituaties als situaties op het werk veelal dacht en handelde op basis van aannames en niet vanuit mijn gevoel. Daarnaast merkte ik dat ik in moeilijke situaties snel dicht sloeg en niet goed meer uit mijn woorden kon komen. Erica heeft mij de juiste tools gegeven om beter naar mijn lichaam en gevoel te luisteren en mezelf minder te laten leiden door aannames. Het resultaat is dat ik me een stuk zelfverzekerder voel en mezelf beter kan uiten naar anderen.

Michel van L, 43 jaar

Ik wilde meer voelen in het ‘Nu’ en vandaar uit kunnen handelen. Door de haptotherapie ben ik meer positief in balans gekomen. Het heeft mij zelfinzicht gegeven en wat ik kan doen op dit pad. En hoe “klein” de tool is (om ruimte te nemen voor authenticiteit) met groot effect”.

Christa R, 55 jaar

Terug naar Home Praktijk Voor Haptotherapie Hiddes