Wie is Erica Hiddes?

Mijn naam is Erica Hiddes en ik heb mijn Praktijk voor Haptotherapie in Wageningen. Mijn hart ligt bij het begeleiden van mensen om van daaruit de ander te ontmoeten. En vanuit betrokkenheid de cliënt op weg helpen in zijn levensweg.

Gevoel als innerlijke kompas

Als Haptotherapeut gebruik ik mijn eigen voelend vermogen en breng de cliënt via een aanrakende benadering - weer- in contact met gevoelens en gedachtes die aandacht vragen. De cliënt kan leren naar de signalen van zijn lichaam te luisteren en ze serieus te nemen. Zo ontstaat er meer ruimte om steeds meer zichzelf te worden en durven zijn, en open in de wereld te staan.

Haptotherapie kan al na een paar sessies iets teweegbrengen. Je kunt dan op een andere manier naar je probleem kijken en ermee aan de gang gaan.
Graag wil ik op een respectvolle en liefdevolle manier een luisterend oor voor je zijn.
Als ik mensen na afloop van de therapie vraag wat hen het meest heeft geholpen, dan hoor ik vrijwel altijd dat het de momenten waren in ervaringsgerichte oefeningen die voor verandering hebben gezorgd. Momenten waarbij voelbaar werd wat er van binnen in je lichaam gebeurt. Dat gevoel leren herkennen, wat het voor je betekent en er naar gaan handelen in doen en laten, brengt ontroerende momenten teweeg.

Werk

In 2013 ben ik gestart met de 4-jarige Post-HBO opleiding tot Haptotherapeut.  Ik heb het succesvol afgerond bij het Instituut voor Toegepaste Haptonomie te Nijmegen. Daarvoor heb ik een lange periode in de Gezondheidsvoorlichting en Communicatie gewerkt. Maar ik wilde graag het roer omgooien. De behoefte aan verdieping is er altijd geweest in alles wat met psychologie en bewustwording te maken heeft. Uiteindelijk zijn alle keuzes die ik heb gemaakt ontstaan uit de wens om mezelf en de ander beter te leren begrijpen. Door de verdieping in het gevoelsleven en Haptonomie kan ik snel tot de kern van het probleem komen.

Mijn hart ligt bij het begeleiden van mensen om vanuit betrokkenheid en aandacht de ander te ontmoeten en te begeleiden.  Kernwoorden daarbij zijn: ik ben vriendelijk, invoelend, respectvol, zorgzaam, ruimdenkend, met aandacht en inzicht. Gevoelens, relaties, verbinding, aanraking en geraakt worden, kortom, menselijk contact, zijn onderwerpen die me blijven fascineren. Zowel in mijn werk als in mijn dagelijks leven.

Mijn ontwikkelingsweg

Mijn ontwikkelingsweg heeft mij gebracht tot waar ik nu sta. De interesse in zingeving- en levensvraagstukken heeft een bijzondere wending gekregen, nadat ik als weduwe mijn twee kleine kinderen alleen heb opgevoed (twintig jaar geleden). Het heeft mij gevormd en gesterkt in wie ik nu ben. Haptonomie heeft iets bijzonders in mij losgemaakt. Het heeft mij dichter bij mijzelf gebracht en meer bewust gemaakt van de keuzes die ik elke dag weer opnieuw mag maken. Mijn deskundigheid en mijn levenservaring komen zo bij elkaar.

Haptotherapeut en Beroepsvereniging

Erica Hiddes is bevoegd Haptotherapeut en geregistreerd bij de beroepsvereniging NFG (Nederlandse Federatie Gezondheidszorg). Ook ben ik aangesloten bij de koepelorganisatie RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementair Zorg). Deze beide beroepsverenigingen waarborgen een professionele houding van alle therapeuten.  Ook waarborgt deze beroepsverenigingen het recht op vergoeding bij bijna alle zorgverzekeraars via je aanvullende zorgverzekering: Zorgwijzer voor Haptotherapie.
Bovendien hanteer ik een privacybeleid en daarnaast worden de richtlijnen voor de meldcode huiselijk geweld toegepast. Verder ben ik aangesloten bij de Wkkgz.

Erica Hiddes werkt permanent aan verbetering van haar deskundigheid en neemt deel aan verschillende intervisiegroepen. Geregeld volgt zij nascholingen met betrekking tot Haptonomie en op mijn aandachtsgebieden: burn-out en stress, depressie, angst en onzekerheid, rouw na verlies en scheiding, relationele problemen in gezin of werk en vragen omtrent persoonlijke groei-en zingeving.

Contact

Wil je meer informatie of heb je nog een vraag, neem dan gerust contact op via het contactformulier.
Je ben van harte welkom!

Ga hier naar het contactformulier

 

Haptonoom Erica Hiddes