Bij welke klachten?

Aanbod

Haptotherapie leert je evenwicht in je leven te brengen en kan je helpen bij:
  • hoe je gedachtes en gevoelens beter op elkaar af wilt stemmen
  • als je overbelast bent door burn-out of stress en
  • wanneer je beter met conflicten wilt omgaan
  • als je kampt met onzekerheid en angsten
  • wanneer je lekkerder in je vel wilt komen zitten
  • heb je last van depressieve klachten
  • bij lichamelijke klachten hebben, zoals hoofdpijn, slapeloosheid, buikpijn, hyperventilatie
  • als je geconfronteerd wordt met kanker of door rouw en verlies

Hoe ik te werk ga

Bij welke klachten:  Voor welke klachten je bij mij komt; mijn begeleiding biedt verdieping in jezelf. Mijn aanbod bij je klachten is ontwikkelingsgericht en de nadruk ligt om je als mens te ontwikkelen. Ik spreek je aan op inzicht in jouw mogelijkheden en welke keuzemogelijkheden je hebt om te veranderen om meer jezelf te zijn.

Samen met jou ontdekken

Ik vind het belangrijk om vanuit authenticiteit te werken en om vanuit je gevoel de dingen te doen die bij jou passen. Klopt je gevoel van binnen met wat je naar buiten toe uitdraagt? Verder sta ik voor een open en helder communicatie. Tijdens onze gesprekken werk ik vanuit betrokkenheid en verwondering en daag ik je uit om te ontdekken wat er echt in jou omgaat. Anna Terruwe kan het zo mooi verwoorden:

‘Je mag zijn zoals je bent,
 om te worden wie je bent,
maar nog niet kunt zijn,
en je mag het worden
op jouw manier en in jouw tijd’

Behandelplan

Het traject begint met een intake van ongeveer drie sessies. Tijdens de beginsessies gaan we kijken met welke hulpvraag je bij mij komt en wat je graag verder zou willen ontwikkelen. Dit leggen wij vast in een behandelplan en hiermee gaan we aan de slag. Tussentijds evalueren we of we nog op de goede weg zijn en stellen wij zonodig jouw doelen bij.

Aantal sessies

Je wordt gestimuleerd om jezelf te onderzoeken, nieuwe mogelijkheden te ontdekken en om met bewustwording en verandering aan het werk te gaan. Deze groei vindt plaats in een doorlopend proces, en daarvoor heb je soms voldoende aan vier sessies en soms aan tien. Een gesprek duurt meestal een uur.

Balans tussen denken en voelen

Haptotherapie leert je evenwicht in je leven te brengen. Bijvoorbeeld als je bent vastgelopen in je leven, werk of relatie óf als je lichamelijk klachten hebt. Het is een methode die je helpt om jezelf weer in balans te brengen van denken en voelen. Het gevoel werkt als je innerlijke kompas. Haptotherapie onderscheidt zich door niet alleen op het denken te richten, maar ook op het gevoel en de beleving. Je leert voelen met je hele lijf en hoe je denken en manier van bewegen hier invloed op heeft. Het maakt je bewust van je vermogens om jezelf beter te leren kennen en jezelf te ervaren. In contact met de ander ontdek je hoe je reageert, ook in je dagelijkse omgeving.

Fysieke klachten

Lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, burn-out, rugpijn, hyperventilatie, slapeloosheid en maagpijn zijn enkele voorbeelden waarbij je ook met haptotherapie terecht kunt. Vaak staan deze klachten niet op zichzelf, maar hebben zij een onderliggende oorzaak. Het zijn symptomen, waarmee het lichaam soms aangeeft dat er iets anders aan de hand is.

Keuzemomenten

Door de haptonomische benadering in gesprek, haptonomische ervaringsgerichte oefeningen en positiebepaling, ervaar je wat je gedachtes, gevoelens en je lichaam jou te vertellen heeft. Je leert ervaren wat ‘goed’ en wat ‘minder goed’ voelt. Ik leg de nadruk op de kwaliteiten die je al in huis hebt. Jij doet de dingen niet voor niets op jouw eigen manier. Maar soms kan het zijn dat jouw manier van de dingen aanpakken niet (meer) passend is en kun je er last van krijgen.

Ervaringsoefeningen

Je ontdekt door ervaringsoefeningen of je het ook anders kan doen. Dit biedt keuzemomenten. Momenten waarop je bewust kiest tussen een vertrouwde en een nieuwe beweging.  Zo ontstaat er ruimte voor verandering en ben je beter in staat keuzes te maken die bij jou passen en die in overeenstemming zijn met het leven dat je graag wilt leiden.

Persoonlijke ontwikkeling en Mindfulness

Mensen die geen  klachten hebben, maar geïnteresseerd zijn in persoonlijke groei en ontwikkeling zijn ook van harte welkom. Haptotherapie kan je ook helpen om beter en evenwichtiger om te gaan met niet-alledaagse uitdagingen van het leven.  Bewust leren omgaan  en aandacht geven van wat er in het Hier en Nu  speelt,  kan door Mindfulness oefeningen versterkt worden. Leven in aandacht levert  ontspanning en plezier op.

Specialisatie

Voor de meest uiteenlopende problemen op het gebied van psychosociale en fysieke problemen kun je bij mij als Haptotherapeut terecht. Daarnaast heb ik mijn deskundigheid ontwikkeld op de volgende gebieden:

Wil je Haptotherapie leren kennen, neem dan contact met mij op via het contactformulier

Ga hier naar het contactformulier