Geconfronteerd met kanker

Opeens is alles anders. De wereld staat op zijn kop als je te horen krijgt dat je kanker hebt. Het is alsof de grond onder je voeten is weggeslagen. Angst, onzekerheid, boosheid, verdriet, machteloosheid en eenzaamheid kunnen heftig opspelen. Dat gebeurt met jou en met de mensen om je heen en heeft een enorme impact.

Hoe nu verder?

Hoe maak je weer contact met je lijf, als je zoveel hebt doorstaan als je geconfronteerd bent met kanker? Je relaties veranderen en een nieuwe verhouding zoeken is een kunst op zich. Niets is vanzelfsprekend meer. Het is belangrijk om naar jezelf te kunnen luisteren wat je nodig hebt. Via gesprekken en luisteren naar je lichaam door de haptonomische aanraking, ervaar je wat 'goed' en wat 'niet goed' voelt en wat je daarmee zou willen.

Aandacht geven

Haptotherapie biedt ondersteuning tijdens de verschillende stadia van de ziekte door het terugvinden en versterken van je innerlijke balans. Tijdens de sessies wordt aandacht gegeven aan wat je voelt en wat je daarmee zou willen. In het begin is het een zoeken naar wat zich in je lichaam heeft afgespeeld. Door het aanraken van je lichaam merk je dat er emoties boven komen, waar je je niet bewust van bent. Het verwoorden van pijn, verdriet en angst is de eerste stap op weg naar herstel van de verbinding met jezelf en wat je nodig hebt in het contact met je dierbare. Door deze zoektocht komen er steeds nieuwe inzichten bij die wezenlijk zijn. Er ontstaat ruimte om er anders tegen aan te kijken.

Workshop

Tijdens mijn opleiding heb ik een twee-daagse workshop "Geconfronteerd met kanker en Haptotherapie" gegeven aan een groep jonge mensen. Het gaf hun bijzondere inzichten en kon hun helpen een stapje te zetten in het proces. Graag ondersteun ik je met aandacht en ook is er ruimte voor een lach en een traan.

Klik hier om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

 

Ga hier naar het contactformulier

Geconfronteerd met kanker en haptotherapie