Rouw en Verlies

Ieder mens maakt vroeg of laat in zijn leven ingrijpende verliezen mee. Het is een gegeven in ons leven. Het sterven van een geliefde, maar ook een scheiding, verlies van werk, contact met ouder of kind, gezondheid of vriendschap kunnen grote impact op je leven hebben en doet meer met je dan je denkt. Een groot verlies accepteren kan haast niet. Je zult je dierbare altijd missen. Maar je kunt wel leren met het verlies te leren leven. Het duurt een hele tijd voordat het een plek krijgt en het gemis zal nooit echt overgaan. Maar ooit zal de herinnering aan het leven van je dierbare het verlies gaan overstijgen.

Wat heb je nodig?

Haptotherapie biedt je ondersteuning tijdens dit proces.  Het verwoorden van pijn, verdriet, angst is de eerste stap op weg naar herstel. Bij het verwerken krijg je weer grip op je leven en kun je je verbinden of weer verbonden voelen. Door deze zoektocht komen er steeds nieuwe inzichten erbij die wezenlijk zijn. Je raakt de pijn en dus ook het spanningsgevoel kwijt door je emoties toe te laten, te ervaren wat het verlies werkelijk betekent en daarmee jezelf serieus te nemen.

Oprechte aandacht

Het is emotioneel hard werken om met je verlies te leren omgaan.  Daarbij kun je wel een steuntje in de rug gebruiken. Oprechte aandacht en belangstelling kunnen heel troostend zijn. Een gesprek, omhelzing, aanraking of gebaar biedt voelbare troost. Het kan helpen om je weer verbonden te voelen in contact met de ander en met het leven. Het geeft nieuwe hoop op herstel en van nieuwe mogelijkheden die het beste bij je passen. Ik help je graag bij het weer in evenwicht brengen van je gevoel en gedachten. Zo hervind je weer balans en hoop naar de toekomst.

Contact

Wil je ondersteuning of heb je vragen, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

 

Ga hier naar het contactformulier

 

 

Rouw en verlies